Потпишан Меморандум за соработка помеѓу ЈНУ Хидробиолошки завод, Охрид и Универзитетот "Хасан Приштина" во Приштина, Косово

Објавено: Вторник, 19 Декември 2023

На 12.12.2023 година, на наша огромна чест и задоволство, во Приштина, во Ректоратот на Универзитетот "Хасан Приштина" беше потпишан Меморандум за соработка помеѓу ЈНУ Хидробиолошки завод, Охрид претставуван од директорот д-р Орхидеја Тасевска и Универзитетот, претставуван од ректорот проф. д-р Qerim Qerimi.

Со овој чин се официјализира и продлабочува соработката помеѓу двете институции и се отвараат можности за спроведување на заеднички проекти, размена на искуства и мобилност на научниот кадар.

viber image 2023 12 19 20 41 18 195

viber image 2023 12 19 20 42 02 643

viber image 2023 12 19 20 42 22 795

viber image 2023 12 19 20 42 22 839